Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-06@08:54:17 GMT

پلیس فتا: خرید و فروش آنلاین طلا قانونی نیست

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۷۲۵۳۴

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس فتا، علی قهرمان طالع اظهار کرد: ویژگی‌های خرید اینترنتی ازجمله عدم حضور در محل، صرفه‌جویی در وقت و انرژی، انتخاب آزاد کالا و همچنین شرایط به وجود آمده به دلیل بیماری باعث شده تا مردم زمان بیشتری را در خانه سپری کرده و برای تهیه اقلام مورد نیاز خود به خرید اینترنتی رو بیاورند که این امر بهانه‌ای شده تا مجرمان سایبری از این فرصت برای کلاهبرداری از هم‌وطنان استفاده نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از زمان شیوع ویروس کرونا پرونده‌های مختلفی در حوزه خریدهای آنلاین از جمله خرید و فروش طلا و سکه تشکیل‌ شده که نشان‌گر فرصت‌طلبی مجرمان سایبری و کم‌توجهی کاربران به توصیه‌ها و هشدارهای پلیس فتا در زمینه خریدهای اینترنتی است. 

رئیس پلیس فتا استان اردبیل بیان کرد: نوسانات اخیر بازار طلا، کاهش مراجعات حضوری مردم و تعطیلی بازار باعث شد تا مجرمین سایبری با اعلام قیمت‌های خارج از عرف بازار و غیرواقعی در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها، کاربران اینترنتی را به روش‌های مختلف ازجمله ارسال بدلیجات به جای طلای واقعی، دریافت بیعانه و عدم پاسخگویی و ... فریب داده و از آنان کلاهبرداری ‌کنند. 

وی تصریح کرد: خرید و فروش طلا و مسکوکات در فضای مجازی طبق مصوبه هیئت‌ مدیره اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا، جواهر، نقره و سکه، تخلف صنفی محسوب شده و هرگونه مسؤولیت ضرر و زیان در این خرید و فروش‌های آنلاین به عهده خریدار است.

قهرمان طالع تأکید کرد: هم‌وطنان گرامی برای هرگونه خرید آنلاین به‌ویژه کالاهای قیمتی کاملاً هوشیارانه عمل کرده و به‌ هیچ‌وجه قبل از رؤیت کالا پولی را به فروشنده انتقال نداده و در قرار ملاقات حضوری برای بازدید از کالا نیز تمام جوانب امنیتی را در نظر گرفته و در صورت بروز مشکل سریعاً آن را از طریق وب‌سایت پلیس فتا به آدرس www.Cyberpolice.ir لینک مرکز فوریت‌های سایبری با ما در میان بگذارند.

منبع: الف

کلیدواژه: خرید و فروش پلیس فتا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۲۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگ چاقو تیز کنی که برای قصاب ۸۰۰ میلیون ریال آب خورد!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ، سرهنگ فدائیان؛ رئیس پلیس فتا استان سمنان در تشریح این خبر گفت: یکی از شهروندان با در دست داشتن مرجوعه قضایی به پلیس فتا مراجعه و اظهار داشت، بنده قصاب بوده و مغازه سوپر گوشت داشته و از فردی دوره گرد در مقابل مغازه ام اقدام به خرید یک عدد سنگ چاقو تیز کنی نمودم.

وی افزود: فروشنده به بهانه اینکه دستگاه کارت خوان در خودرو در حال شارژ می باشد کارت بانکی و رمز آن را از بنده اخذ و به داخل خودرو رفته و اقدام به برداشت ۳ میلیون ریال نموده است و کارت را به بنده تحویل و بعد از گذشت ساعاتی مبلغ ۸۰۰ میلیون ریال از کارتم برداشت گردیده است؛ لذا پرونده با توجه به حساسیت موضوع در دستور کار این پلیس قرار گرفت.

سرهنگ فدائیان بیان داشت: طی اقدامات تخصصی افسران سایبری پلیس فتا مشخص گردید مبلغ ۸۰۰ میلیون ریال از حساب شاکی بر روی دستگاه کارتخوان دیگری از حساب خارج گردیده که متهم با سوء استفاده از اعتماد شاکی از کارت بانکی ایشان در داخل خودرو کپی تهیه و سپس ابتدا مانده گیری و در نهایت مبادرت به خارج نمودن مبلغ ۸۰۰ میلیون ریال نموده است که با هوشمندی و اقدام به موقع مهندسین سایبری این پلیس، با دستور قضایی اقدام به مسدودی حساب و عودت وجه به حساب شاکی نموده است.

این مقام انتظامی ضمن اشاره به ماده ۱۳ قانون جرایم رایانه ای بیان داشت: برابر قانون هر گاه فردی به طور غیر مجاز از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن ، تغییر ، محو ، ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن سامانه ، وجه یا مـال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند ، مجرم محسوب شده و مجازات متناسب برای آن درنظر گرفته شده است. لذا لازم است کاربران اینترنتی در خصوص کسب آگاهی از قوانین موجود در حوزه فضای مجازی توجه لازم را داشته باشند.

سرهنگ فدائیان خطاب به شهروندان تاکید کرد: کاربران هنگام پرداخت و خرید، خودشان نسبت به کشیدن کارت عابر بانک در دستگاه کارت خوان اقدام و از افشای رمز آن در جمع دیگران خودداری کنند و همچنین برای خرید از فروشگاه‌های معتبر استفاده کرده و از تحویل کارت بانکی به فروشندگان سیار و کیوسک های میان راهی بپرهیزند.

رئیس پلیس فتا استان سمنان در انتها از شهروندان خواست در صورت مواجه شدن با موارد مشکوک و مجرمانه مراتب را از طریق سامانه فوریت‌های سایبری به شماره ۰۹۶۳۸۰ و یا سایت پلیس فتا به آدرس اینترنتی www.cyberpolice.gov.ir گزارش نمایند.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903123

دیگر خبرها

  • دستگیری کلاه‌بردار اینترنتی خریدار احشام در کرمانشاه
  • شناسایی و دستگیری کلاهبردار اینترنتی رسید جعلی بانک
  • هشدار به دارندگان گواهینامه رانندگی؛ خرید و فروش نکنید!
  • بهترین برند ترکیه برای خرید در سال ۲۰۲۴
  • بهترین سایت سفارش آنلاین کتاب در ایران
  • از انهدام ۲۰ باند جرایم سایبری تا درگیری منجر به قتل در مازندران
  • سنگ چاقو تیز کنی که برای قصاب ۸۰۰ میلیون ریال آب خورد!
  • انهدام ۲۰ باند جرایم سایبری در مازندران
  • شناسایی ۳ هزار و ۸۴۲ تارنمای مشکوک در کشور
  • ماجرای فروش گواهینامه‌های رانندگی/ جرم قتل عمد در کمین متخلفان